Social Media IconsSocial Media IconsSocial Media IconsSocial Media Icons

© Terracon d.d. Split. Autorska prava pridržana. Uvjeti korištenja.

Prirodna kozmetika za njegu vaših obrva

Guste obrve san su mnogih žena, osobito ako su u modi!

Obrve, zanimljivo, ne spadaju u kategoriju neželjenih dlačica, premda ih na dnevnoj bazi žene čupkaju. Čupkanje može prorijediti vašu dlaku te poslati u nepovrat dlačice koje duži period uklanjate, ali ne brinite! Mi vam donosimo rješenje za taj problem kako biste i u budućnosti imali lijepe i guste obrve, podobne za oblikovanje…

Da biste uspjeli u tome, trebate znati da odlazak u salone ljepote, kao ni veliki trošak, nije potreban jer se o ljepoti i gustoći vaših obrva možete pobrinuti i od kuće s namirnicama koje nerijetko koristite u prehrani.

Tri su namirnice koje ćemo vam predložiti za njegu, a vi ćete donijeti odluku što vam najviše odgovara.

Crveni luk

 

Često zaplačemo kad režemo luk pa zato pretpostavljamo da vam nije jasno kako ga koristiti za rast obrva koje se nalaze u neposrednoj blizini vaših očiju.

I u ovom slučaju zaplakat ćete zbog luka, ali te će suze padati samo dok ga čistite i režete na kockice, tj. dok ga ne ubacite u mikser.

Kad smiksate luk, dobit ćete gustu smjesu zbog koje nećete plakati, a koja će doprinijeti rastu dlačica na obrvama. Smjesu nanesite na obrve, neka odstoji svega pet minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Rezultat će biti vidljiv za 6 tjedana, a to možemo zahvaliti količini sumpora u crvenom luku zbog čega se isti često koristi u kozmetičkoj industriji!

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje cijenjeno je u domaćinstvu jednako kao i u kozmetičkoj industriji zahvaljujući vitaminu E kojim obiluje, a koji stimulira rast dlaka i hrani kožu.

Umasirajte stoga jednom dnevno maslinovo ulje u sami korijen što će rezultirati gušćim obrvama.

Jaja, žumanjak

Jaje je namirnica koja također potiče rast dlačica jer jača folikule dlaka na vašim obrvama.

Potrebno je izmutiti žumanjak jajeta te ga potom nanijeti na obrve i pustiti da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite obrve hladnom vodom.

Isprobajte jednu od ove tri namirnice koji smo vam preporučili jer će se već za mjesec dana željeni rezultati, gušće obrve, itekako nazirati.

 

Jelena Perko, mag. oec.

Comments are closed.

Social Media IconsSocial Media IconsSocial Media IconsSocial Media Icons

© Terracon d.d. Split. Autorska prava pridržana. Uvjeti korištenja.