Social Media IconsSocial Media IconsSocial Media IconsSocial Media Icons

© Terracon d.d. Split. Autorska prava pridržana. Uvjeti korištenja.

ONLINE KUPNJA ŠTEDI VRIJEME I NOVAC!

Pored dupkom punog ormara žene nemaju što obući!

Ta vrsta „neimaštine” često je prisutna kod žena te zato ljepši spol iz očaja konstantno traga za garderobom koja će nadomjestiti „prazninu” u njihovom ormaru!

Ishod šoping akcije ovisi o dva faktora: o raspoloživosti VREMENA i o raspoloživosti NOVCA, a kako povećati vjerojatnost da će kupnja zadovoljiti vaše potrebe te vam UŠTEDJETI vrijeme i novac?

Jednostavno, ZAVIRITE U BESPUĆA INTERNETSKE TRGOVINE.

Online kupnja 2

Da bi vaša ONLINE KUPNJA bila uspješna i sigurna, a košarica s odjećom, obućom i modnim dodatcima cjenovno lakša i bogatija, važno je da se upoznate sa VAŠIM POTROŠAČKIM PRAVIMA.
Prema potrošačkim pravima koje ostvarujete prilikom ONLINE KUPNJE imate:

1. pravo da se PREDOMISLITE
U roku od 7 radnih dana možete zatražiti povrat robe te u tom roku ne trebate iznositi razloge zbog kojih ste odustali od kupoprodajnog procesa. Trgovac ima obvezu vratiti vam novac u roku od 30 radnih dana, a vi ćete vjerojatno snositi trošak povrata robe. Hoćete li podmiriti trošak povrata robe ili ne? Ovisi o OPĆIM UVJETIMA PRODAJE koje biste trebali pročitati prije kupnje jer bez obzira na kojem jeziku su pisane, trgovac se može pozvati na njih u slučaju spora;

2. pravo na PRAVOVREMENU ISPORUKU
Uobičajen rok za isporuku naručene robe je 30 dana, no može biti i duži, ovisno o dogovoru sa poslodavcem;

3. pravo na INFORMACIJE
Ime, adresa trgovca, sastav i naziv robe koju kupujete, cijena robe s PDV-om, troškove dostave, oblik plaćanja te rok isporuke robe jesu informacije na koje polažete prava;

Važno je da prilikom online šopinga imate na umu da se CARINA NE PLAĆA ukoliko kupujete robu od trgovaca sa sjedištem u EU jer je Republika Hrvatska dio zajednice Europe. Preporučujemo vam i da za plaćanje koristite najpoznatiji svjetski servis za internetske transakcije Paypal jer isti preuzima rizik je li kupnja sigurna ili ne, a svaka internetska trgovina mora imati njhovo dopuštenje.

Shodno pravima koje ostvarujete, činjenici da vam je carina besplatna i zaštiti koju vam pruža Paypal vrlo je mala vjerojatnost da bi ishod vaše online šoping akcije mogao biti neuspješan.

Jelena Perko, novinarka, mag. oec.

Comments are closed.

Social Media IconsSocial Media IconsSocial Media IconsSocial Media Icons

© Terracon d.d. Split. Autorska prava pridržana. Uvjeti korištenja.